Vijf tips om langer te genieten van jouw Miele wasmachine

Een toestel dat water gebruikt, wordt blootgesteld aan lage temperaturen, is vatbaar voor bacteriën. Is er daarbij een overdosering van vocht? Dan kan er een ophoping ontstaan, waardoor de groei van bacteriën nog meer wordt gestimuleerd. Daardoor kunnen ongewenste geurtjes vrijkomen. Om dit te voorkomen én de levensduur van je toestel te verlengen, geven we je enkele tips mee:

  1. Doe maandelijks een kookwas

Regelmatig een was doen op minstens 75°, kan helpen om de bacteriën en andere micro-organismen in je wasmachine te doden. Dit is vooral belangrijk wanneer je ziek bent! Sommige bacteriën kunnen hoge temperaturen goed weerstaan, daarom kan je een kopje azijn of bleekmiddel gebruiken. 

 

  1. Reinig je toestel 

Een keer per maand grondig schoonmaken met IntenseClean op het programma ‘machine reinigen’.

 

  1. Maak de zeepkistlade schoon 

Een plaats die vaak vergeten wordt is de zeepkistlade. Die maak je best 1-2 keer per jaar schoon door hem uit het toestel te halen en af te spoelen met warm water. Let hier vooral op de randen, waar het vuil zich kan ophopen. Voor je hem terug in het toestel plaatst, zorg je er best voor dat die droog is.

 

  1. Controleer de filters

De locatie van je filters is afhankelijk van welke machine je hebt, raadpleeg daarvoor de handleiding. Schakel bij het schoonmaken van de filters je machine uit en trek de stekker uit het stopcontact. Haal de filters eruit en maak ze schoon met een zachte borstel en warm water. Dit zorgt voor een betere waterafvoer en voorkomt verstoppingen.

 

  1. Laat de machine na gebruik openstaan

Voor een hygiënische trommel laat je best de machine openstaan om te ventileren en te drogen. Dit voorkomt schimmelgroei in de trommel en deurrubbers.

Mis het niet! Ontvang als eerste al onze kortingen, nieuwtjes en recepten.
Nieuwsbrief
Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld, in lijn met de GDPR-richtlijnen. Meer info in ons Privacybeleid.