Is het nodig om de wasmachine te ontkalken?

Je wasmachine gebruikt erg veel water dat kan leiden tot kalkaanslag op delen van de machine, zoals de verwarmingselementen, de leidingen en de trommel. Dat kan de prestaties van jouw wasmachine belemmeren, waardoor het energieverbruik verhoogt en de levensduur van je machine verkort.

Afhankelijk van de hardheid van het water dat je in de machine gebruikt, moet je minder vaak of regelmatig de machine ontkalken. Als vuistregel raden we aan om elke drie maanden dit proces te doorlopen.  

✅ Wanneer je steeds de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert en de hardheid van je water goed meevalt, is ontkalken niet vaak nodig.

❎ Indien je geen krak bent in het doseren, je thuis heel hard water hebt en/ of je toch kalkafzetting op je toestel ziet, raden we je het volgende aan:

  • Gebruik 1-3 keer per jaar de Miele ontkalker 

Gebruik hiervoor het programma ‘machine reinigen’, volg daarna de instructies op de verpakking om het middel te gebruiken.

  • Gebruik eventueel wateronthardingstabletten

Die beschermen je toestel tegen kalk, waardoor je minder wasmiddel hoeft te gebruiken.

  • Gebruik azijn of citroenzuur

Azijn en citroenzuur zijn natuurlijke ontkalkingsmiddelen die veilig zijn voor je wasmachine. Meng een kopje azijn of citroenzuur met een liter warm water en giet dit in de wasmiddellade van je machine. Draai vervolgens een lege wascyclus op de hoogste temperatuur.

Ontkalking kan helpen om de prestaties van de machine te verbeteren en de levensduur te verlengen. Raadpleeg steeds de handleiding van je wasmachine voor specifieke instructies of onderhoudstips.

Mis het niet! Ontvang als eerste al onze kortingen, nieuwtjes en recepten.
Nieuwsbrief
Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld, in lijn met de GDPR-richtlijnen. Meer info in ons Privacybeleid.